Fem saker

Fem saker som har förgyllt/förgyller tillvaron:

  • Niorna har sammanfattat sin tid på grundskolan (och tränat sig i retorik) genom att skriva/hålla avslutningstal. Min svensklärarkollega och jag svävar fortfarande på små moln. Talen som eleverna höll var hur bra som helst – ja, några var snudd på briljanta! Den här övningen kommer vi att göra igen – nästa år. Definitivt.
  • Juni. Äntligen. Nu är det officiellt sommar (fast vädret verkar inte hålla med).
  • En trevlig grillkväll med nära och kära.
  • Det återstår drygt en vecka av vårterminen. På fredag blir det cabaré, nästa vecka åker niorna på lägerskola och sedan är det sommaravslutning. Det ser jag fram emot!
  • Snart är det dags att summera och utvärdera läsåret 09/10. Jag har gjort det till en tradition att avsluta läsåren med att reflektera kring min egen utveckling som lärare – och fundera på vad som gått bra och mindre bra. Reflektionen förvarar jag i min professionsportfolio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>