Beroendeframkallande

För oss kunskapstörstiga är en sajt som NE:s Kunskapsjakten rena rama paradiset. Kunskapsjakten innehåller 7000 frågor av varierande karaktärär och är enligt NE ” Sveriges största allmänbildade frågespel”. Jag har riktigt svårt att slita mig – tala om beroendeframkallande! En spännande utmaning är att placera sig så högt som möjligt på topplistan. Det är verkligen inte lätt! I skrivande stund kan ni hitta mig på plats 43, men det duger inte. Jag ger mig inte förrän jag har nått topp tio.

Apropå Nationelencyklopedin. Förra veckan fick vårt kollegium besök av NE:s Jill McCabe, som presenterade sajten NE Skola för oss på detaljnivå. Via NE Skola får man tillgång till såväl temapaket och pedagogiska reportage som andra lärares material t.ex. olika läropaket och läxförhör. Här finns också nutidstest, spel, korsord och mycket annat. Uppslagsverket går att läsa på tre olika nivåer (kort, långt eller lättläst) vilket är ypperligt då texterna kan väljas efter elevernas förutsättningar och behov. En nyhet är att NE numera samarbetar med UR vilket innebär att användarna kan få tillgång till hela UR:s arkiv som består av över 10 000 TV/radio-program. Jag är mäkta imponerad av NE Skola-sajten och de resurser som ingår.

2 Comments

 1. Jill McCabe
  Posted June 20, 2011 at 2:31 pm | Permalink

  Hej Liza Kul att du gillar NE.se och våra resurser för skolan. Lycka till på din väg mot topp 10 och ha en skön sommar. Hälsningar
  Jill

  [Reply]

 2. Liza
  Posted July 17, 2011 at 8:23 pm | Permalink

  Tack Jill! Hoppas att du får en härlig sommar du också!

  [Reply]

Skicka en kommentar

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*